Taistelualuksen ja siihen kohdistuvien kyberuhkien mallintaminen - Norilo, Niko (2023)
Kahden pääaineen yhteisessä pro gradu -tutkielmassa tarkasteltiin taistelualusta merellisessä kybertoimintaympäristössä. Tutkimusongelmana tarkasteltiin, miten merenkulkualan yleisimmät kyberuhkat voisivat vaikuttaa taistelualuksen taistelujärjestelmään. Tarkastelua varten mallinnettiin geneerinen Itämerellä toimiva taistelualus ja aluksen digitaalisten järjestelmien verkkorakenne. Merenkulkualan yleisimmistä kyberuhkista luotiin kolme uhkaskenaariota, joita analysoitiin muodostetun alusmallin kontekstissa.