Datan hyödyntäminen verkkokaupan liiketoimintajohtamisen päätöksenteossa - Tuominen, Valtteri (2023)
Verkkokauppojen liiketoiminnasta kertyvän datan määrä kasvaa jatkuvasti. Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää, miten verkkokauppojen dataa saadaan hyödynnettyä liiketoiminnan päätöksenteossa. Tutkielma suoritettiin kirjallisuuskatsauksena. Tutkielman tuloksista selvisi, että liiketoimintatiedon hallinnan avulla kertyvästä datasta voidaan saada arvokasta tietoa liiketoiminnan päätöksentekoon ja verkkokaupan liiketoiminnassa erityisesti markkinointia voidaan tehostaa massadata-analytiikan avulla. Verkkokaupan datan kaltaisen massadatan saaminen päätöksenteossa hyödynnettäväksi tiedoksi vaatii kuitenkin yritykseltä erilaisten massadatateknologioiden ja menetelmien hallitsemista.