Välivuosi yhteiskunnan superopiskelijoiden silmin : kuinka suoraan lukiosta yliopistoon jatkaneet opiskelijat merkityksellistävät välivuoden - Taivassalo, Noora (2023)
Kandidaatintutkielman tavoitteena on selvittää, kuinka suoraan lukiosta yliopistoon jatkaneet opiskelijat merkityksellistävät välivuoden. Sen tarkoituksena on yhteiskuntaetnologian tavoin esitellä uusia näkemyksiä aiheeseen, ei etsiä ratkaisua välivuosikeskusteluun. Tutkimuksen aineistona toimii kolmelle suoraan lukiosta yliopistoon jatkaneelle opiskelijalle suoritetut haastattelut, jotka on analysoitu laadullisella sisällönanalyysilla.