Äänenmuodostus lapsi- ja nuorisokuoroissa - Lehtomäki, Salla (2023)
Tässä kirjallisuuskatsauksessa kartoitan mitä on kuoroäänenmuodostus, mitä se pitää sisällään sekä miksi se on merkityksellistä. Keskityn laulamiseen ja laulunopetukseen ryhmän, kehon, äänentuottamisen sekä yhteissoinnin näkökulmista sekä kuvailen äänenmuodostajan tehtäviä ja kuorolaulajan ääneen liittyviä aihealueita. Tarkastelen aihetta erityisesti lapsi- ja nuorisokuorojen näkökulmasta, mutta tietoa voi hyvin hyödyntää myös esimerkiksi aikuiskuorojen kontekstissa.