Finnish gamers’ experiences of multilingualism and language learning in online gaming - Huomo, Martti (2023)
Verkkopelaaminen on yleisempää kuin koskaan, ja verkkopelit yhdistävät eri- ja monikielisiä pelaajia ympäri maailmaa. Monilla peleillä on monikielinen yhteisö, joten verkkopelit tarjoavat alustan monikielisyydelle ja kielen oppimiselle. Verkkopelien vaikutusta kielenoppimiseen on tutkittu paljon, mutta tässä tutkimuksessa kiinnitetään huomio monikielisyyden rooliin peliyhteisössä. Tämän tutkimuksen tarkoituksena on selvittää, millaisia kokemuksia suomalaisilla pelaajilla on monikielisyydestä verkkopeliympäristössä ja miten monikielisyys on vaikuttanut heidän kielenoppimiseensa.