Nuorten joukkueurheilijoiden nuuskan käyttö Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa - Vähäkainu, Valtteri (2023)
Tämän kandidaatintutkielman tavoitteena oli selvittää nuorten joukkueurheilijoiden nuuskan käytön yleisyyttä Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa sekä nuorten joukkueurheilijoiden nuuskan käyttöön yhteydessä olevia tekijöitä. Nuuskan käytön mielletään olevan yhteydessä urheiluun ja etenkin joukkueurheiluun ja jääkiekkoon. Joukkueurheilulajit tavoittavat Suomessa vielä lukioiässäkin noin viidesosan kaikista nuorista ja nuuskan käyttö on lisääntynyt suomalaisilla nuorilla yleisesti tasaiseen tahtiin viimeisen 15 vuoden aikana. Näistä syistä aihetta on tärkeä tutkia.