Vasemmistoliiton kannatuspohjan muutos 2000-luvulla - Lassila, Taneli (2022)
Kandidaatintutkielmani aiheena on vasemmistoliiton kannatuspohjan muutos 2000-luvulla. Jälkiteollistumisen myötä länsimaiset yhteiskunnat ovat muuttuneet merkittävästi. Muutos näkyy myös politiikassa, jossa perinteiset jakolinjat ja klassiset politiikan sosiologian teoriat eivät enää kaikilta osin päde. Thomas Pikettyn mukaan länsimaiset vasemmistopuolueet ovat toisen maailmansodan jälkeen muuttuneet työväenpuolueista korkeakoulutettujen puolueiksi. Tavoitteenani on tutkia, pätevätkö Pikettyn väitteet myös vasemmistoliittoon.