”Jos vain voisin pysyä unessa, voisin pysyä kotona” : pakolaisuuden kokemuksen representaatio neljässä suomalaisessa kuvakirjassa - Leppälä, Henriina (2023)
Tässä tutkielmassa tarkastelen, kuinka pakolaisuutta sekä pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden kokemuksia esitetään neljässä vuosina 2018–2022 julkaistussa suomalaisessa kuvakirjassa. Kohdeteokset ovat Sanna Pelliccionin Meidän piti lähteä (2018), Tuula Korolaisen ja Meria Palinin Sara ja kadonneet sateet (2020), Frank Furun ja Linda Bondestamin Mutta te ette ole äiti (2021) sekä Eppu Nuotion ja Sanna Pelliccionin Lappukaulatyttö (2022). Tutkimukseni sijoittuu lastenkirjallisuuden tutkimuksen kentälle, tarkemmin kuvakirjatutkimuksen piiriin. Tutkimuksen keskeiset käsitteet ovat representaatio ja affekti.