Physical loading in floorball match : cross-sectional study at three different levels of series - Kirsilä, Jiri (2023)
Joukkueurheilussa ottelukohtaisen kuormituksen selvittäminen on tärkeää lajin fysiologisten vaatimusten kannalta. Kilpailutilanteen tuottama vaste on tärkeä tietää, jotta harjoittelu on mahdollista suunnitella lähelle lajin fysiologisia vaatimuksia. Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää korkeatasoisen salibandyottelun fysiologisia kuormitusvasteita, tarkastella eroja eri sarjatasojen välillä kokonaiskuormituksen ja eräkohtaisen kuormituksen kannalta, sekä selvittää ulkoisten ja sisäisten kuormitusmuuttujien yhteyksiä toisiinsa.