"Tieto lisää tuskaa" : teknostressi turvallisuusvalvomotyöskentelyssä - Rantalainen, Vilma (2023)
Teknologia on läsnä yhä enemmän arjessamme niin vapaa-ajalla kuin työympäristössäkin. Se on myös muuttanut ihmisten elämää, ammatteja sekä työn tekemisen tapoja merkittävästi. Teknologia on tuonut mukanaan paljon positiivisia vaikutuksia, muun muassa tehostanut työntekoa sekä tehnyt siitä helpompaa. Teknologialla on kuitenkin myös kääntöpuolensa, se niin kutsuttu pimeä puoli. Tätä teknologian pimeää puolta nimitetään teknostressiksi, jota aiheutuu yksilölle teknologian käytön seurauksena. Teknostressiä on tutkittu jokseenkin jo 1980-luvulta lähtien, mutta siihen on vasta lähivuosina alettu kiinnittämään aiempaa enemmän huomiota. Teknostressi on siis yksi stressin alalajeista ja sen voidaan nähdä muodostuvan yksilön ja ympäristön välisen vuorovaikutuksen seurauksena. Siten tutkimuksen teoreettinen viitekehys koostuu stressistä ja teknostressistä.