Luontoliikunnan yhteys positiiviseen mielenterveyteen - Lindfors, Roosa (2023)
Luontoliikunnalla tarkoitetaan fyysistä aktiivisuutta joko luonnollisessa ympäristössä tai altistuneena aidolle luontoympäristölle. Luontoympäristöjä on erilaisia, kuten aito luontoympäristö tai osittain rakennettu luontoympäristö. Luontoliikunnan hyötyjä pyritään selvittämään verrattuna sisäliikuntaan tai kaupunkiympäristössä suoritettavaan liikuntaan. Positiivisella mielenterveydellä voidaan tarkoittaa subjektiivista kokemusta oman mielen hyvinvoinnista tai voimavaroja, joita hyödynnetään ja kehitetään mielenterveyden edistämiseksi. Tämän systemaattisen kirjallisuuskatsauksen tarkoituksena on selvittää, onko luontoliikunnan ja positiivisen mielenterveyden välillä yhteys. Mielenterveyden häiriöt vievät suurimman osan suomalaisten sairauspäivärahoista, minkä vuoksi ne ovat kansanterveydellinen ongelma ja niiden ehkäisemiseen on kiinnitettävä huomiota.