Vanhemman lapseen kohdistamaa väkivaltaa kokeneiden kokemuksia selviytymisestä - Keskinen, Emilia (2023)
Suomessa noin joka kolmas lapsi on kokenut aikuisuuteen mennessä väkivaltaa vanhempansa taholta. Vanhemman lapseen kohdistama väkivalta on erityisen haitallista lapsen kehitykselle, minkä lisäksi se altistaa lapsen esimerkiksi mielenterveyden häiriöille. Kokemuksista selviytyminen voi kuitenkin vähentää väkivallan haitallisia seurauksia ja tuoda mukanaan positiivisia muutoksia. Ymmärryksen lisääminen vanhemman lapseen kohdistamasta väkivallasta selviytymisestä voi edistää tehokkaampien keinojen kehittämistä väkivallan ennaltaehkäisyyn, siihen puuttumiseen ja siitä selviytymisessä tukemiseen. Tämän tutkimuksen tarkoitus on kuvata vanhempien taholta väkivaltaa kokeneiden kokemuksia selviytymisessä tärkeistä tekijöistä, sen seurauksista ja selviytymisen tunteen muodostumisesta.