Ihmiskeskeisyyden yli : kirjallisuuskatsaus ekososiaalisen sosiaalityön ytimestä - Santala, Helene (2023)
Ilmastonmuutoksen ja luonnon monimuotoisuuden heikkenemisen vaikutukset koskettavat luonnon lisäksi laajoja ihmisryhmiä. Koska kyseessä on ekologisen kriisin lisäksi myös sosiaalinen kriisi, tulee kestävän kehityksen edistäminen ja ilmastokriisin lieventäminen ottaa huomioon myös sosiaalityössä.