United Nations’ sustainable development goals as an extension of western hegemony - Lepistö, Emma (2022)
Kestävän kehityksen tavoitteet voidaan tulkita länsihegemonian jatkeeksi lukemalla Agenda 2030 julistusta Coxilaisen käsitteellisen analyysin kautta. Tämän kandidaatin tutkielman hypoteesi on se, että Agenda 2030 sisältää länsihegemonian elementtejä, kuten länsimaisten arvojen ajaminen. Näitä arvoja ja normeja ovat esimerkiksi demokratia, talousajattelun painotus sekä tasa-arvo.