Ohjelmoinnillinen ajattelu ja sen haasteet opetuksessa - Laitinen, Joona (2022)
Tämä kandidaatintutkielma käsittelee ohjelmoinnillista ajattelua sekä sen opetusta ja haasteita opetustyöhön liittyen. Ohjelmoinnillisen ajattelun käsitettä avataan ja pyritään ymmärtämään, mistä ajattelussa on kyse. Opetusta ja oppimista tapahtuu monin eri tavoin, niin formaalissa koulumaailmassa kuin sen ulkopuolellakin. Opetuksen tämänhetkistä tilaa tullaan käymään läpi. Myös suomalaiseen opetuskenttään kurkistetaan. Ohjelmoinnillisen ajattelun opetus kohtaa myös haasteita, joita tutkielman loppupuolella pyritään erittelemään. Tutkielman tarkoitus on tuoda ohjelmoinnillisen ajattelun käsitettä kuuluvammaksi ja lähestyttävämmäksi. Digitalisoituvan maailman nuoret tarvitsevat uusia taitoja ja tavoitteena on tämän tutkielman kannalta valottaa näistä yhtä.