Lastensuojelun sosiaalityöntekijöiden työhyvinvointi - Komulainen, Petra (2023)
Kandidaatintutkielman aiheena on lastensuojelun sosiaalityöntekijöiden työhyvinvointi. Kandidaatintutkielman tarkoituksena on selvittää kuvailevan kirjallisuuskatsauksen avulla, millaiset tekijät aiheuttavat lastensuojelutyössä kuormittavuutta, ja millä tekijöillä kuormittavuutta voidaan ehkäistä. Tutkimukseni tavoitteena on koota tietoa pääteemojen avulla kuormittavista tekijöistä ja kuormittavuutta ehkäisevistä tekijöistä. Keskeisinä käsitteinä ja teoreettisena viitekehyksenä ovat työhyvinvointi, sosiaalityö, lastensuojelu sekä työn vaatimusten ja työn voimavarojen malli. Aineisto koostuu kolmesta eri väitöskirjasta, yhdestä lisensiaatin työstä sekä kahdesta tieteellisestä artikkelista. Näistä aineistoista neljä tutkimusta on kotimaisia ja kaksi kansainvälisiä. Aineisto on analysoitu aineistolähtöisellä sisällönanalyysilla.