Joogaharjoittelun vaikutukset lasten motorisiin taitoihin - Laird, Victoria (2023)
Motorisilla taidoilla tarkoitetaan yhdellä tai useammalla kehonosalla toteutettua liikettä, joka on tahdonalaista, opittua ja tavoitteellista. Joogaharjoittelu sisältää erilaisia fyysisiä ominaisuuksia haastavia asentoja, jotka keskittyvät esimerkiksi tasapainoon, voimaan tai koordinaatioon. Joogaharjoittelulla on havaittu olevan erilaisia vaikutuksia lasten motorisiin taitoihin. Tässä systemaattisessa kirjallisuuskatsauksessa tätä yhteyttä tarkastellaan BOT-2 mittarin avulla 3–15-vuotiailla lapsilla.