Kirjallisuuskatsaus päihdeongelmaisten äitien kohtaamista esteistä avun hakemiseen - Adler, Jenna (2022)
Tässä tutkimuksessa tutkitaan päihdeongelmaisia äitejä. Naisten päihderiippuvuus on suhteellisen uusi ilmiö, sillä naisten päihteiden käyttö on lisääntynyt runsaasti viime vuosikymmeninä. Vanhemman päihderiippuvuus tutkitusti vaikuttaa lapseen negatiivisesti, ja äidit osallistuvat historian perintönä monesti enemmän lasten kasvatukseen. Avun hakemiseen liittyy äideille erilaisia esteitä, minkä takia päihdehoitoon hakeutumiselle on korkea kynnys. Tämän tutkimuksen tarkoituksena on tutkia näitä avun hakemisen esteitä.