Vanhempien ruokailuun liittyvän toiminnan yhteys nuorten syömisen taitoon : tuloksia Hyvän kasvun avaimet -tutkimuksesta - Granberg, Sabrina (2023)
Syömisen taidolla tarkoitetaan yksilön luontevaa ja positiivista suhtautumista ruokaan ja syömiseen. Se koostuu syömiseen liittyvistä asenteista, ruoan hyväksynnästä, syömisen sisäisestä säätelystä ja syömiskontekstin hallinnasta, kuten säännöllisestä ateriarytmistä, ja mahdollistaa kestävän tavan suhtautua syömiseen vaikuttaviin sisäisiin ja ulkoisiin tekijöihin.