Global Software Development : Communication, culture and trust - Kolehmainen, Anna-Kaisa (2021)
Tämän gradun aiheena on globaali ohjelmistokehitys ja erityisesti sen vaikutukset kommunikaatioon, kulttuuriin ja luottamuksen luontiin monikansallisissa ja kulttuurisissa kehittäjätiimeissä. Tutkimus toteutettiin kyselytutkimuksena Qvantel- nimisessä globaalissa yrityksessä, jonka tuloksia analysoitiin laadullisen sisältöanalyysi metodin avulla. Vastauksissa Qvantelin työntekijät nostivat esille ongelmia liittyen kommunikointiin, kulttuuriin ja luottamukseen, jotka johtuivat kielellisistä ja kulttuurillisista eroista sekä fyysisestä etäisyydestä. Tulokset vastasivat teemoittain läheisesti muita vastaavanlaisia tutkimuksia globaalin ohjelmistokehityksen alalla. Tulosten pohjalta pystyttiin luomaan kattava kokonaiskuva Qvantelin tilanteesta ja mahdollisista parantamisen kohteista.