Vankilassa olevat naiset : kuntoutus ja interventiot sosiaalityössä rikoskierteen katkaisemiseksi - Hietaniemi, Iida (2022)
Tämän tutkielman keskeinen tehtävä on selvittää, millaisia mahdollisuuksia sosiaalityössä on naisvankien kuntouttamiseksi. Tutkimuskysymykseni on: kuinka naisvankeja kuntoutetaan sosiaalityön keinoin ja minkälaisia sosiaalityön interventioita on olemassa vankilassa olevien naisten rikoksettoman elämäntavan tukemiseksi. Samalla tutkimuksen tarkoituksena on luoda ymmärrystä naisvankien traumahistoriasta ja väkivallan kokemuksista. Tutkielma on toteutettu kuvailevan kirjallisuuskatsauksen menetelmää mukaillen ja tutkielmassa tarkastelun kohteena on aiemmin tehty tutkimus aiheesta. Aineistoon on valikoitunut 21 tutkimusartikkelia ja yksi sosiaalityön väitöskirjatutkimus. Aineisto koostuu pääasiassa Yhdysvalloissa tehdystä tutkimuksesta.