Esineiden internetin kehityksen vaikutukset prosessiteollisuuteen - Kolari, Juuso (2023)
Tässä kirjallisuuskatsauksena toteutetussa kandidaatintutkielmassa perehdytään esineiden internetin (IoT) tuomiin mahdollisuuksiin prosessiteollisuuden ympäristöihin. Tutkielman tarkoituksena on tuottaa prosessiteollisuuden sektorilla toimiville yrityksille katsaus siitä, millaisia hyötyjä neljännen teollisuuden vallankumouksen IoT-ratkaisuilla on mahdollista saavuttaa. Teollisuus digitalisoituu tällä hetkellä kasvavissa määrin ja näin ollen digitalisaation tuomat hyödyt ja haasteet on tarpeellista tiedostaa alalla toimittaessa. Tutkielmassa käytetään lähdekirjallisuutena tieteellisiä artikkeleja ja julkaisuja sekä laitevalmistajien verkkosivuilta löytyvää informaatiota. Tutkielman tuloksista voidaan havaita, että oikein implementoituna IoT-ratkaisuilla voidaan saavuttaa hyötyjä tuotannon tehostamisessa ja hallittavuudessa, kustannusten säästämisessä sekä työturvallisuudessa. IoT-ratkaisuja käyttöönotettaessa tulee kuitenkin ottaa huomioon tietoturvaan ja työntekijöiden turvallisuuteen liittyviä asioita. Tutkielman tuloksia voidaan käyttää hyödyksi pohjatietona prosessiteollisuuden sektorilla toimivan yrityksen digitalisaatiota suunniteltaessa.