”Huijari ja kapinoitsija, mitä lempein tyttö” : tyttösankarit Siiri Enorannan utopoiaromaanissa Maailmantyttäret - Luukkainen, Petra (2023)
Tässä kandidaatintutkielmassa analysoin Siiri Enorannan vuonna 2022 julkaistun Maailmantyttäret-romaanin tuottamaa representaatiota tyttösankareista. Maailmantyttäret on utopiateos, jonka katson asettuvan osaksi 2000-luvulla julkaistua kotimaista nuorille kirjoitettua spekulatiivista fiktiota. Etenkin 2010-luvulta eteenpäin dystopia on hallinnut spekulatiivisen fiktion kenttää, ja Maailmantyttäret utopiana näyttäytyykin kiinnostavana poikkeuksena.