Nuorten opiskelijaurheilijoiden minäkäsitys - Tolonen, Mirabella (2023)
Tämän systemaattisen kirjallisuuskatsauksen tarkoituksena on selvittää, onko urheilulla ja minäkäsityksellä yhteyttä nuorilla opiskelija urheilijoilla. Lisäksi katsauksessa pyritään selvittämään, mitkä tekijät mahdollisesti vaikuttavat tähän yhteyteen. Minäkäsityksellä tarkoitetaan henkilön käsitystä omasta itsestä sekä omista kyvyistä, ja se vaikuttaa oleellisesti yksilön terveyteen. Minäkäsitys kehittyy voimakkaasti nuoruudessa, minkä vuoksi nuorten tutkiminen on tärkeää minäkäsityksen osalta. Kilpaurheilu aloitetaan usein nuorena ja sen vaikutus nuoren ajatteluun on kiistämätön. Tästä syystä on tärkeää myös tutkia, miten kilpaurheilu vaikuttaa nuoren käsitykseen itsestä.