Mikä jälki jää? : kirjallisuuskatsaus ylisukupolvisen traumatisoitumisen suomalaisesta tutkimuksesta Suomen sotien jälkeen - Krohns, Niina (2023)
Tämä kandinaatintutkielma tarkastelee, millaista suomalaista tutkimustietoa on kertynyt vuosilta 2006–2021 koskien ylisukupolvista taakkasiirtymää Suomen sotien jälkeen. Tarkastelen myös, miten Suomen sota-aikana on tunnistettu ja hoidettu sotilaiden psyykkisiä oireita. Tutkielman tavoitteena on lisätä tietoutta sosiaalialalle kokemushistorian ja traumatisoitumisen vaikutuksesta yksilöön ja yhteiskuntaan. Sosiaalityössä voidaan kohdata katastrofialueilta tulevia asiakkaita, kuten viime aikoina Ukrainan sotaa paenneita, joten aihe on myös ajankohtainen.