Urheiluseuraharrastamisen yhteys akateemiseen suorituskykyyn - Bjugg, John (2022)
Tämä kandidaatintutkielma on systemaattinen kirjallisuuskatsaus, jonka tarkoituksena on selvittää, onko urheiluseuraharrastamisen ja akateemisen suorituskyvyn välillä tilastollisesti merkitsevää yhteyttä. Urheiluseuratoimintaan osallistuvien lasten ja nuorten määrä on kasvussa ja peräti 62 prosenttia 9–15-vuotiaista suomalaisista harrastaa liikuntaa tai urheilua urheiluseurassa samaan aikaan kuin suomalaisten 15-vuotiaiden osaaminen lukutaidossa, matematiikassa ja luonnontieteessä on heikentymässä. Näin ollen tässä kirjallisuuskatsauksessa pureudutaan kahteen ajankohtaiseen ilmiöön ja selvitetään niiden välinen yhteys.