Tittelit naulaan ja saunaan : sauna-alastomuuden monet merkitykset ja kriittinen kulttuuriperintötutkimus - Talasniemi, Anna (2022)
Saunomisen kysymykset ovat viimeisen kahden vuoden aikana olleet erityisen ajankohtaisia, kun suomalainen saunaperinne valittiin joulukuussa 2020 Unescon aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon. Tutkielma syventää ymmärrystä saunomisesta kulttuuriperintönä tarkastelemalla saunakulttuurissa keskeisen alastomuuden merkityksiä ja alastomuuteen liittyviä muutostarpeita ns. kriittisen kulttuuriperintötutkimuksen kontekstissa.