Comment Sanna Marin est-elle representée dans deux articles de journaux franco-phones? - Mantan, Tracy (2023)
Tämän tutkielman tarkoituksena on vertailla kahta ranskankielistä aikakauslehden artikkelia (Le Journal des Femmes ja L’Illustré). Nämä lehdet julkaisivat artikkelin Sanna Marinista sen jälkeen, kun hänet valittiin Suomen pääministeriksi vuonna 2019. Media on tiedon ja viestinnän väline, mutta se vaikuttaa myös ta paamme nähdä asiat. Tutkimuksen pääkysymys on se, millaisena henkilönä Sanna Marin esitetään näissä aikakauslehtiartikkeleissa. Tämä tutkimuksen teoreettinen viitekehys sijoittuu diskurssianalyysin kentälle. Kyseessä on laadullinen tutkimus. Tutkielma keskittyy representaation käsitteeseen selvittääkseen kuvaa, jonka nämä artikkelit antavat nuoresta pääministeristä. Lisäksi tutkielma analysoi käytettyä kieltä. Suoritetun analyysin perusteella on päädytty siihen, että Sanna Marin on esitetty näissä sanomalehdissä lähes identtisesti: Marin nuorena johtajana, Marin päättäväisenä naisena, Marin ympäristönsuojelijana, Marin tavallisena politiikkona. Näin ollen neljä representaatiota on esitetty