Lapsuusiän kilpaurheilun yhteys psyykkiseen terveyteen - Heinonen, Pinja (2022)
Kilpaurheilu on keskeinen osa suomalaisten lasten ja nuorten arkea, mutta tästä huolimatta aihetta on tarkasteltu melko vähän eikä esimerkiksi Suomessa ole tehty kilpaurheilevien lasten ja nuorten mielenterveydestä kattavaa selvitystä. Tässä tutkielmassa tarkastellaan sitä, onko lapsuusiän kilpaurheilulla yhteyttä psyykkiseen terveyteen. Lisäksi selvitetään, onko kilpaurheilevan lapsen ikä, sukupuoli, kilpailullinen taso, harjoittelun määrä ja intensiteetti tai urheilulajin tyyppi yhteydessä psyykkiseen terveyteen.