Termien kielidiskurssit ja -ideologiat Suomi24-verkkokeskusteluissa - Räty, Tilmaria (2022)
Tässä maisterintutkielmassa tutkin korpusavusteisen diskurssintutkimuksen menetelmin, miten termeistä keskustellaan Suomi24-verkkokeskusteluissa. Ymmärrän termit sanastoltaan erikoistuneena kielenkäyttönä eli erikoiskielinä. Tarkastelen, millaisia merkityksellistämisen tapoja eli kielidiskursseja termeihin verkkokeskustelussa liitetään. Puhumisen tavat heijastavat kieli-ideologioita eli termeihin liitettyjä merkityksiä ja asenteita, joita pyrin kielidiskurssien avulla myös analysoimaan. Tutkimuskysymykseni ovat seuraavat: 1. Millaisia diskurssiprosodioita *termi*-hakusanan merkitsevimmistä kollokaateista muodostuu Suomi24-korpuksessa? 2. Millaisia kielidiskursseja termeihin liitetään Suomi24-verkkokeskusteluissa? 3. Millaisia kieli-ideologioita voidaan analysoida?