Näkökulmia metsästykseen : millaisia diskursseja rakentuu metsästävien naisten harrastuskokemuksissa? - Keränen, Tuija (2022)
Tutkimuksessa käsitellään metsästystä harrastavien naisten kokemuksia kyseisen harrastuksen parissa. Tarkastelun kohteena on naisten tekemät kielelliset ja sanastolliset valinnat, joita he käyttävät kuvailemaan kokemuksiaan ja käsityksiään metsästyksestä harrastuksena sekä sukupuolen vaikutuksesta siihen. Tutkimus on soveltavaa kielentutkimusta, tarkemmin laadullista diskurssintutkimusta. Teoreettisena viitekehyksenä toimii diskurssintutkimus sekä sukupuolentutkimus. Diskurssintutkimus antaa mahdollisuuden keskittyä kokemusten syvällisemmän kielellistämisen tutkimiseen. Diskurssit on määritelty Geen merkityksen ja identiteetin rakennustehtävien kautta. Sukupuolentutkimus antaa kehyksen tarkastella aihetta tarkemmin sukupuolen merkityksen sekä sen kautta, miten naiset asettavat itsensä yhteiskuntaan ja harrastuksen piiriin metsästäjinä. Sukupuoli on määritelty sosiaalisen sukupuolen käsityksen kautta, eli tekojen, toistojen ja tapojen kautta rakentuvana.