Sisällönanalyysi eduskuntapuolueiden asuntopoliittisista tavoitteista eduskunnan lähetekeskustelussa - Kärkkäinen, Meri (2022)
Asumiseen kietoutuu monia eri ulottuvuuksia ja sitä voi tutkia hyvin monesta eri näkökulmasta. Tässä tutkielmassa tarkastelen asumista asuntopolitiikan kautta. Asuntopolitiikka on ollut Suomessa pitkään politiikan osa-alue, jota ei ole kehitetty pitkäjänteisesti, vaikka se vaikuttaa merkittävästi ihmisten jokapäiväiseen elämään. Kohtuuhintaisen asumisen tarjoaminen on ollut pitkään keskeinen tavoite suomalaisessa asuntopolitiikassa, mutta keinot sen toteuttamiseen vaihtelevat. Lisäksi asuntopolitiikan suhde sosiaalipolitiikkaan on ollut ristiriitainen, sillä yhtäältä siihen on liitetty sosiaalipoliittisia ja toisaalta talouskasvua edistäviä tavoitteita.