Työpaikan vaihtoaikeet työn merkitysten ja täyttymysten yhteensopivuuden sekä organisaatioon juurtuneisuuden näkökulmasta - Latva-Pukkila, Anna (2022)
Tämän pro gradu -tutkielman tavoitteena oli selvittää, miten työn merkityksellisyys ja organisaatioon juurtuneisuus ovat yhteydessä työpaikan vaihtoaikeisiin. Tarkastelin työn merkityksellisyyden kokemuksia hyödyntämällä vastikään suomalaiseen kontekstiin validoitua työn merkitysten ja täyttymysten kyselyä eli TMT-kyselyä. Selvitin, miten yhteensopivuus sen kuudella osa-alueella (perustarpeet ja turvallisuus, arvostus ja uramenestys, aitous ja toimijuus, itsensä kehittäminen ja kyvykkyys, yhteenkuuluvuus ja myötävaikuttaminen työyhteisössä sekä laaja-alainen ja arkinen hyvän tekeminen työn kautta) on yhteydessä työpaikan vaihtoaikeisiin. Lisäksi selvitin, onko vahva organisaatioon juurtuneisuus yhteydessä vähäisempiin työpaikan vaihtoaikeisiin ja muuntaako se yhteyttä työn merkitysten ja täyttymysten yhteensopivuuden ja työpaikan vaihtoaikeiden välillä.