Keskivartalolihasten EMG-aktiivisuus eri keskivartaloharjoitteissa : vertailussa laite-, kuntosali- ja kotiharjoitteet - Manninen, Eeva-Maria; Konola, Ville-Markus (2022)
Kroonisen epäspesifin alaselkäkivun hoidossa terapeuttisen harjoittelun on todettu vähentävän kipua ja lisäävän toimintakykyä. Tärkeää olisi, että keskivartalolihaksia tehokkaasti aktivoivat harjoitteet olisivat toteutettavissa ihmisten arkielämässä, jolloin harjoittelu todennäköisemmin toteutuisi selkäkipujen lievittämisen ja ehkäisemisen kannalta riittävän säännöllisesti. Tämän tutkimuksen tavoitteena oli selvittää, mitkä harjoitteet tuottavat suurimmat keskivartalon lihasaktivaatiot ja verrata laiteharjoitteiden, kuntosaliharjoitteiden sekä kotiharjoitteiden eroja niiden tuottamien lihasaktiivisuuksien osalta.