Digitaalisten pelien narratiivi - Kauppi, Nataniel (2022)
Tässä tutkielmassa käydään läpi narratiivin ja pelimekaniikan käsitettä sekä tutkitaan miten pelimekaniikoilla voidaan tukea digitaalisen pelin tarinankerrontaa, puhutaan niin sanotuista narratiivisista pelimekaniikoista. Esimerkkipelit jaetaan kolmeen eri kategoriaan narratiivin perusteella. Jokaisen pelin kohdalla tutkitaan tarkemmin tämän pelimekaniikkojen avulla kerrottua narratiivia.