Sosiaalityöntekijän ja vanhemman välinen suhde lastensuojelussa - Vejander, Kiia (2022)
Tämä kandidaatintutkielma tarkastelee kuvailevan kirjallisuuskatsauksen keinoin sosiaalityöntekijän ja vanhemman välistä suhdetta lastensuojelun. Tutkimustehtävänä on selvittää, millaisena vanhempien ja sosiaalityöntekijöiden välinen suhde jäsentyy lastensuojelussa. Lisäksi tutkielmassa tarkastellaan, miten suhde rakentuu ja, millaisia tekijöitä suhteen muodostamiseen liittyy. Tutkielman käsitteellinen taustoitus painottuu erityisesti Cheryl McMullinin (2017) hahmottelemaan asiakassuhteen rakentumismalliin sekä Arja Jokisen (2016) asiakassuhteen muotoja koskevaan jäsennykseen.