Hydrogeelien aktivointi valon avulla - Pulkkinen, Jenni (2022)
Tässä kandidaattitutkielmassa käydään läpi valon vaikutuksesta tapahtuvia reaktioita hydrogeeleissä sekä käsitellään valoreaktiivisten hydrogeelien biologisia sovelluksia. Tutkielmassa esitellään valon aiheuttaman pilkkoutumisen (cleavage), additioreaktion, vaihtoreaktion (additio-rekombinaatio) ja isomerisaation reaktiomekanismit ja käsitellään reaktioiden hyödyntämistä lääketieteellisissä sovelluksissa, kuten lääkeaineiden kuljetuksessa. Tutkimusten perusteella valoaktivoituvat hydrogeelit ovat kehittyvä menetelmä lääkeaineiden kuljetukseen.