Representations of Taylor Swift in American online entertainment news articles - Lukander, Enni (2022)
Diskurssit eli kielenkäyttötavat liittyvät vahvasti siihen, miten ihmiset hahmottavat todellisuutta sekä erilaisia ilmiöitä. Diskurssit siis rakentavat todellisuutta, mutta samaan aikaan niitä ympäröivä sosiaalinen konteksti muokkaa myös itse diskursseja. Medialla taas on yhteiskunnassa merkittävä rooli, minkä takia sen esille tuomat representaatiot ja näkemykset ovat merkittäviä. Lisäksi naisia kohdellaan mediassa yhä eri tavoin kuin samassa asemassa olevia miehiä. Kriittisen diskurssianalyysin avulla voidaan tutkia median representaatioista löytyviä eriarvoisuuksia sekä vallankäyttöä, sillä se keskittyy usein juuri tällaisten piirteiden tutkimiseen.