Yksilöllistä kohtaamista : psykososiaalisen hyvinvoinnin tukeminen ja elämänkulun näkökulma osana gerontologista sosiaalityötä - Rimpiläinen, Ainoliina (2022)
Tässä kandidaatintutkielmassa tarkastelen gerontologista sosiaalityötä, ikääntyneiden psykososiaalisen hyvinvoinnin tukemista sekä elämänkulun huomioimisen merkitystä gerontologisessa sosiaalityössä. Väestön ikääntyessä ja gerontologisen sosiaalityön etsiessä paikkaansa sosiaalipalveluissa, on aihetta tärkeää tarkastella lähemmin sekä laajentaa ymmärrystä elämänkulun näkökulmasta. Kirjallisuuskatsauksena tehtävän tutkielman tavoitteena on ymmärtää elämänkulun huomioimisen merkitystä gerontologisessa sosiaalityössä ja ikääntyneiden hyvinvoinnin tukemisessa. Jäsennän tutkielman aluksi gerontologista sosiaalityötä sekä elämänkulun teoreettista määrittelyä. Kirjallisuuteen perustuvan tutkielman aineistoksi, olen valikoinut kaksi väitöskirjaa, yhden lisensiaatin työn sekä neljä vertaisarvioitua artikkelia.