Identifikaatio uuden retoriikan näkökulmasta Al-Shabaab järjestön propagandassa - Juvén, Lauri (2022)
Tämän tutkimuksen tarkoituksena on tutkia Somaliassa toimivan jihadistisen Al-Shabaab terroristijärjestön julkaisemaa propagandaa. Järjestö on onnistunut hallitsemaan osaa Somaliasta ja samalla se on kyennyt haastamaan Somalian virallisen hallinnon, sekä saavuttamaan itselleen vahvaa kannatusta paikallisväestön keskuudessa. Tässä kannatuksen rakentamisessa oma tärkeä osuus on ollut myös hyvin suunnatulla viestinnällä, jota järjestö on kyennyt julkaisemaan ja suuntamaan tehokkaasti monia eri kanavia pitkin kohdeyleisöilleen. Järjestön vastaan on pyritty taistelemaan niin paikallishallinnon, kuin kansainvälisen koalition toimesta mutta Al-Shabaabin on kyennyt säilyttämään oman vaikutusvaltansa Somalian alueella kaikista vastatoimista huolimatta.