Temaattinen analyysi : tasa-arvopoliittisten teemojen vertailu hallitusten tasa-arvo-ohjelmissa vuosilta 2008 sekä 2020 - Liikka, Heidi (2022)
Kandidaatintutkielmassa aihepiirinä oli Suomen tasa-arvopolitiikan kehittyminen 2000-luvulla. Tasa-arvo ei ole tutkimuskohteena uusi, mutta näyttäytyy edelleen niin poikkitieteellisen tutkimuksen kuin suomalaisen politiikan keskiössä. Tämän vuoksi tutkimuskohde vaatiikin lisätutkimusta. Tutkimuksen aineistoksi valikoitui Suomen tasa-arvo-ohjelmat 2008–2011 sekä 2020–2023. Tutkimusaineistojen välillä on reilu kymmenen vuotta, jonka välillä tasa-arvopolitiikan muutos näyttäytyy mielenkiintoisena.