Tietomurtojen juurisyyt ja vaikutusten minimointi - Rihu, Miro (2022)
Tietomurtojen estäminen on monimutkainen ja haastava ongelma. Tietomurtojen juurisyistä tehdään vuosittaista tutkimusta, jonka avulla voidaan mm. pysyä kartalla erilaisten kyberhyökkäysten trendeistä. Viime vuosina käyttäjätunnukset, ja niihin liittyvien haasteiden merkitys on ollut suuri aihepiirin sisällä. Kuitenkin monia muita juurisyitä on olemassa ja pienetkin virheet esimerkiksi pilvipalveluiden asetuksissa voi johtaa hyväksikäytettävien haavoittuvuuksien luontiin. Paljon on kuitenkin tehtävissä mahdollisuuksien ja vaikutusten pienentämiseen, esimerkiksi ns. Zero Trust arkkitehtuurin käyttöönotolla ja tunkeilijoiden havaitsemisjärjestelmien avulla.