Drama education and agency in EFL learning : a material package for primary school - Brunni, Maija (2022)
Tämän pro gradu -tutkielman tuloksena syntynyt materiaalipaketti on suunniteltu vastaamaan perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden (POPS2014) tavoitteita koskien englannin kielen oppiainetta vuosiluokilla 3.–6. Materiaalipaketti on suunniteltu opetussuunnitelman perusteista nousevien tavoitteiden lisäksi teoriakehyksen pohjalta. Teoriakehyksessä on esitelty oppilaan englannin oppimista draamakasvatuksen menetelmin. Teoriassa on käyty läpi erilaisia draaman luokitteluja sekä sitä, miten eri oppimisteoriat tukevat draamakasvatuksen käyt-tämistä englannin opetuksessa. Teoriakehyksen toinen luku keskittyy toimijuuteen ja sen alakäsitteenä intersubjektiivisuuteen ja niiden vahvistamisen hyötyihin opetettaessa englantia draamamenetelmin.