Emergence and Challenges of Individual Ambidexterity - Hakasalo, Erik (2022)
Ambidekstriisyys standardikielessä tarkoittaa molempikätisyyttä. Ambidekstrisyys viittaa myös taitoon, jossa henkilö osaa vaihtaa sujuvasti erilaisten kokonaisuuksien välillä, käsitellä konflikteja sekä suorittaa rutiini- ja kehitystehtäviä. Yksilön ambidekstrisyys katsotaan positiiviseksi voimavaraksi organisaatiolle, mutta kuten aikaisemmat tutkimukset ovat osoittaneet, sillä on seurauksensa. Negatiiviset tunteet, kuten stressi, tyytymättömyys tai psykologinen uupumus, näyttävät seuraavan ambidekstrisiä yksilöitä heidän roolistaan tai työstään riippumatta.