Käyttöliittymä osana asiakasuskollisuutta verkkokaupassa - Mikkilä, Annastina (2022)
Suuren ja yhä kasvavan verkkokauppatarjonnan takia asiakkaan on helppoa vaihtaa asiointia eri verkkokauppojen välillä. Näin ollen kestävien asiakassuhteiden luominen voi olla haastavaa, mutta se on samalla kriittistä yrityksen menestyksen kannalta. Tässä tutkielmassa käsitellään käyttöliittymää osana asiakasuskollisuutta verkkokaupassa. Tutkimuksen tarkoituksena on auttaa hahmottamaan käyttöliittymän roolia asiakasuskollisuuden muodostamisessa sekä olennaisimpia käyttöliittymän elementtejä ja ominaisuuksia asiakasuskollisuuden kannalta. Tutkielma on toteutettu kirjallisuuskatsauksena. Verkkokaupan asiakasuskollisuuden osatekijöiksi löydettiin luotettavuus ja tyytyväisyys (sisältäen koetun arvon, laadun ja odotusten kohtaamisen). Käyttöliittymän huomat-tiin olevan tärkeä tekijä näiden kokemusten luomisessa, mutta sen lisäksi uskollisuuteen vaikuttaa muun muassa (laadultaan hintaa vastaava) tuotevalikoima, asiakaspalvelu ja nopea tilauksen käsittely. Käyttöliittymän osalta luottamuksen ja tyytyväisyyden tukemiseen voidaan vaikuttaa helppokäyttöisyyden, esteettisen graafisen suunnittelun sekä kustomoinnin avulla. Pääperiaatteita esteettisen ja helppokäyttöisen käyttöliittymän luomisessa ovat yhdenmukaisuus, hierarkia ja klassinen sekä ekspressiivinen estetiikka. Yhdenmukaisuus muiden verkkosivujen kanssa sekä verkkokaupan eri osioiden sisällä auttaa verkkokaupan käyttämisessä olemassa olevan tiedon hyödyntämisen takia. Hierarkia, eli esimerkiksi tärkeimpien osioiden korostaminen väreillä ja fonttikoolla, auttaa käyttäjää olennaisen tiedon nopeassa hahmottamisessa ja löytämisessä. Myös personoinnilla voidaan vaikuttaa tiedon ja tuotteiden löytymiseen käyttöliittymän miellyttävyyden lisäksi.