Aerobisen kapasiteetin vaikutus palautumiseen kamppailulajeissa - Orava, Netta (2022)
Kamppailulajeissa kilpailupäivänä otellaan usein useampi ottelu, jolloin korkeaintensiteettistä kuormitusta toistetaan monta kertaa. Tällaisessa toistettavassa kuormituksessa palautumisella on erittäin suuri merkitys. Aerobinen kapasiteetti vaikuttaa palautumiseen absoluuttisesta kuormituksesta, mutta suhteellisen kuormituksen kohdalla tutkimustietoa ei ole tarpeeksi. Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää, onko aerobisella kapasiteetilla yhteyttä suorituskyvyn ja voimantuotto-ominaisuuksien muutoksiin tai palautumiseen suhteellisesta kuormituksesta kamppailulajeissa.