Datan ja data-analytiikan hyödyntäminen joukkueurheilussa - Mahlberg, Kaarlo (2022)
Tutkielma on toteutettu kirjallisuuskatsauksena ja siinä tarkastellaan kuinka dataa ja data-analytiikkaa voidaan hyödyntää joukkueurheilussa ja voidaanko sen avulla saavuttaa kilpailuetua muihin kilpailijoihin nähden. Datan hyödyntäminen urheilussa on kasvava trendi ja datan hyödyntäminen on jatkuvassa nousussa varsinkin huippu urheilun parissa. Huippu-urheilijat ja joukkueet tarvitsevat kaiken mahdollisen edun mitä on saatavilla. Tutkielmassa esitellään erilaisia tapoja kerätä ja käsitellä dataa joukkueurheilussa, sekä kuinka dataa voidaan hyödyntää parantaakseen joukkueen kilpailukykyä ja päätöksentekoa. Lisäksi tutkielmassa käsitellään datan ja data-analytiikan roolia kilpailuedun saavuttamisessa ja esitellään esimerkkejä siitä, kuinka dataa on hyödynnetty menestyksekkäästi joukkueurheilussa eri tavoin. Tutkielman päätteeksi esitetään johtopäätökset siitä, kuinka dataa ja data-analytiikkaa voidaan hyödyntää, jotta saavutetaan kilpailuetua.