"Minun täytyi tunnustaa rikos, mutta en tiennyt mikä rikos vaati tunnustustani" : Kiinan uiguurien kohtaamat sortotoimet Giorgio Agambenin filosofian kontekstissa - Ikonen, Vili (2022)
Kiinan hallinto on 2010-luvulla harjoittanut terrorismin torjuntaa rikkoen samalla ihmisoikeuksia. Nämä toimet ovat erityisesti kohdistuneet Xianjiangin maakunnassa asuviin uiguureihin ja muihin muslimivähemmistöihin. Analysoitavana materiaalina tutkimuksessa käytetään 2022 julkaistua Yhdistyneiden Kansakuntien ihmisoikeusvaltuutetun toimiston tekemää raporttia nimeltä: ”OHCHR Assessment of human rights concerns in the Xinjiang Uyghur Autonomous Region, People’s Republic of China”.