Käyttäjän digitaalisen jalanjäljen hallinta - Pietiläinen, Toni (2022)
Tässä tutkielmassa selvitetään, miten käyttäjien digitaalinen jalanjälki koostuu esimerkiksi internetin selaamisesta, profiilien luomisesta, julkisista lausunnoista ja laitetiedoista. Myös erilaiset tietovuodot ja rajoitetun tiedon leviäminen voivat vaikuttaa jälkeen. Tarkastelussa ovat myös erilaiset keinot vaikuttaa jalanjäljen muodostumiseen, kuten eväste- ja yksityisyysasetukset, selaamisen suojaamiseen tarkoitetut sovellukset ja julkisten julkaisujen rajoittaminen mediassa. Tutkimus toteutetaan kirjallisuuskatsauksena, jossa käydään läpi käyttäjän näkökulmaa tiedonkeruussa sekä sitä, mitä käyttäjän tietämättä taustalla tapahtuu, ja mitä käyttäjä voi tehdä tiedonkeruuasetusten muuttamiseksi.