Environment measurement application for battery-operated IoT devices - Talasmo, Tuukka (2022)
Tässä tutkielmassa toteutettiin paristokäyttöisille IoT-laitteille järjestelmä, joka mittaa ympäristöoloja, tallentaa tiedot tietokantaan myöhempää analysointia varten sekä näyttää mittaustulokset graaffisessa käyttöliittymässä. Mittaustulosten siirtoon laitteilta IP-verkkoon asti käytettiin LoRaWANprotokollaa mutta myös Sigfox ja NB-IoT protokollien toimivuutta tutkittiin. Toteutuksen aikana käytettiin hyväksi IoT-A referenssi arkkitehtuurimallia, joka antaa hyvät suuntaviivat suunnitteluun ja raportointiin